FAQ

Is het ombouwen van halogeen naar xenon verlichting wettelijk toegestaan?
Het inbouwen van xenon verlichting is wettelijk toegestaan.

Toelichting:
Voor personenauto's en bedrijfsauto's die in gebruik zijn genomen na 31 december 2006 en die zijn voorzien van dimlichten met gasontladingslicht-bronnen geldt dat deze dimlichten:

Voorzien moeten zijn van een koplamp reinigings installatie waarmee het gehele of een deel van het lichtdoorlatende gedeelte van de koplamp wordt gereinigd
Ingeschakeld moeten blijven wanneer het groot-licht brandt
Voorzien moeten zijn van een niveauregeling die de verticale helling van de lichtbundel automatisch aanpast aan de belading van het voertuig (dit is niet van toepassing op voertuigen waarbij de verticale afstelling van de lichtbundel op andere wijze wordt aangepast aan de beladingstoestand van het voertuig)
Voor alle auto's die in gebruik zijn genomen voor 1 januari 2007 en die voorzien zijn van xenon-verlichting gelden deze eisen dus niet.

Voor de APK hebben deze regels geen gevolgen, omdat daar bij de APK niet op getoetst wordt. Voor de APK geldt dat het juiste lichtbeeld van de verplichte verlichting vooralsnog bepalend is.

Per 1 oktober 2009 is het niet meer strafbaar om met een motorvoertuig te rijden waarvan de codering van de lichtarmatuur niet in overeenstemming is met de voor die armatuur bestemde lamp (art. 5.*55 Rv). Het gaat hierbij met name om xenonlampen die later zijn ingebouwd waardoor de codering van de lamp niet overeenkomt met xenon. 

Is mijn originele koplampreflector wel geschikt voor Xenon?
Montage van het Xenon systeem levert geen enkel probleem op voor de standaard koplampreflector. Door het lage stroomverbruik van het Xenon systeem ligt ook de temperatuur die de lamp bereikt aanzienlijk lager dan een standaard halogeenlamp.

Kunnen de Xenon World xenon lampen ook in de grootlicht-reflectoren worden gemonteerd?
Hoewel de Xenon lampen in de meeste gevallen in de dimlicht-reflectoren worden geplaatst, is het zonder meer mogelijk de Xenon lampen in de groot-licht-reflectoren te plaatsen. Hoewel het zicht met in groot-licht-reflectoren gemonteerde Xenon lampen in het donker fenomenaal is, dient u er terdege rekening mee te houden dat u overige verkeersdeelnemers ernstig kunt verblinden.

Kan ik het Xenon World xenon systeem zelf monteren?
Ja, als u enige technische kennis heeft en de gebruiksaanwijzing goed volgt mag dit geen enkel probleem zijn. De sets zijn zelfs beveiligd tegen verkeerd aansluiten. Dit heeft geen gevolg voor de levensduur.

Kan ik een Xenon World xenon lamp zomaar zelf vervangen?
Ja. Het vervangen van een xenon lamp kunt u zelf doen. Wij adviseren altijd ivm kleurverschillen om direct beide lampen te vervangen. Losse sets zijn bij ons te bestellen.

Na het inschakelen van de Xenon verlichting treedt er kleurverschil tussen beide koplampen op. Is dit normaal?
Kleurverschil tussen beide koplampen kan voorkomen en verdwijnt na enkele seconden.

Veranderd het lichtbeeld van de koplampen?
Bij de ontwikkeling van het Xenon systeem is rekening gehouden met het brandpunt van de conventionele verlichting en de oorspronkelijke koplamp. Hierdoor ontstaat een perfect lichtbeeld zonder hinderlijke schitteringen. Dit type Xenon behoort tot de meest geavanceerde verlichtingssystemen. 

Verbruiken Xenon World xenonlampen veel meer stroom dan halogeenlampen?
Nee, integendeel het stroomverbruik ligt maar liefst 40% lager dan dat van halogeenlampen.

Welke type lamp heb ik nodig voor mijn auto?
Bekijk hiervoor de Help-sectie op onze website.

Na het monteren van een Xenon conversie set flikkeren/knipperen xenon lampen, wat kan dit zijn?
Dit betekent dat er vervuilde stroom wordt aangeboden aan de starter units, Xenon World levert speciale kabels die dit probleem direct verhelpen.

Wat is Bi-Xenon (H4-3)?
Een Xenon World Bi-Xenon lamp vervangt een H4 halogeenlamp die zowel dimlicht als grootlicht produceert. In een H4 halogeen zitten twee gloeispiralen, een voor dim- en een voor grootlicht. De Bi-Xenon lamp heeft echter maar één ‘’lichtkamer’’. Door middel van een vernuftige elektromechanische constructie kan deze lichtkamer verplaats worden. In de normale stand functioneert de lamp als dimlicht lamp. In de ‘’Hi’’ stand functioneert de lamp als grootlicht lamp.

Wat is H4-2?
Een H4-2 Xenon World Xenon Lamp vervangt een H4 halogeenlamp die zowel dimlicht als grootlicht produceert. Bij een H4-2 Xenon World lamp is de grootlicht halogeen en de dimlicht Xenon.

Zit er garantie op het Xenon World Xenon systeem?
Ja, er zit 1 jaar garantie op.

Zit er garantie op het Xenon World Xtreme Pro systeem?
Ja, er zit 18 maanden garantie op.

Zit er garantie op het Xenon World CB Slim systeem?
Ja, er zit 24 maanden garantie op.

Betaalmogelijkheden
Bij bestellingen via de internetsite kan op de volgende manieren worden betaald: 
- IDEAL (Internetbankieren voor ING, Rabobank, SNS Bank, ABN Amro.)
- Vooruitbetaling
- Contant bij afhaal
- PAYPAL (Creditcard)
- Rembours 
Xenon World kan de betalingsmogelijkheden in de toekomst uitbreiden. Andere betalingsmogelijkheden zullen kenbaar worden gemaakt via de internetsite. 
Voor Rembours verzending(tot 10 kilo) geldt het volgende: U betaalt dan aan de deur wanneer uw bestelling wordt bezorgd. Wanneer u kiest voor een Rembours verzending betaalt u 16 euro verzendkosten.

Retour & Garantie
Retourmogelijkheden en verzendkosten vind u onder Retour & Garantie.